SUKUKIRJA

SUKUKIRJA

Tällä sivulla annamme tietoa, miten suunnittelemamme sukukirjan valmistelu etenee.

Tässä aloitusinformaatio.

Syyskuiset terveiset teille kaikille.

Sukuseuran hallitus teki lauantaina 10. syyskuussa päätöksen, jonka toteuttaminen tulee jättämään suvustamme pysyvän muiston.

Yksimielisesti päätettiin, että Enbusken suvusta tehdään sukukirja. Se julkaistaan lauantaina 28. heinäkuuta 2018 kello 12.00 alkavan sukujuhlan alussa. Siinäpä meille itse kullekin selkeä tavoite. Tavoite tarkoittaa sitä, että kirjaan tulevat perhetiedot ovat mahdollisimman hyvin ajan tasalla. Tämä onnistuu vain sillä, että mahdollisimman moni laittaa tiedot kohdalleen. Eli kirjasta tulee niin hyvä kuin itse kukin haluamme,

Lähtötilanne meillä on hyvä. Tietojen ja sukutaulujen/perhetaulujen laadinnan ja kokoamisen hoitaa Esko Orajärvi, yksi tunnetuimpia suomalaisia sukututkijoita. Pellolaissyntyinen henkilö. Eskolla jo ennestään oleva tietokanta sekä Anneli Enbuska-Lindin sekä Sören Lejonin antamat tietokannat yhdessä muodostavat tässä vaiheessa hieman päälle tuhannen perhetaulun kokonaisuuden. Eskon arvion mukaan jo näistä sekä henkilöhakemistosta, muutamasta peruskirjoituksesta sekä valokuvasta syntyy noin 420 sivuinen kirja. Kun perhetiedot päivitetään ajan tasalle, saadaan muutama mielenkiintoinen kirjoitus sekä valokuvia, puhutaan helposti 600 - 650 sivuisesta kirjasta. 

Esko Orajärvi on toimittanut sähköisesti kantaisämme Juho (Johan) Tyninpoika (Dynitsson) Enbusken (Stormlod-Tensudd) 8 lapsen sukuhaarojen jälkeläisten perhetaulut ja tässä vaiheessa olevat henkilötiedot.  Olen toimittanut ne kaikille hallituksemme jäsenille. Hieman päälle 200 A4 sivua yhteensä nämä 8 tiedostoa.

Jatkossa kirjan valmistelu etenee seuraavasti:

- mie toimin linkkinä tietojen välittämisessä Eskolle

- minun ja muidenkin hallituksen jäsenten toimesta tullaan lähiaikoina/talven aikana toimittamaan kulloiseenkin sukuun/perheeseen liittyviä tiedostoja tarkastettavaksi/täydennettäväksi, ohjeet seuraa mukana

- valokuvat - varsinkin vanhat valokuvat ovat erittäin tervetulleita

- jotta kirjasta saataisiin mielenkiintoinen luettava, kirjoitukset ja vinkit juttuaiheista ovat myös tervetulleita - henkilöt, tapahtumat sukumme yhteiset ominaisuudet, kuten esimerkiksi yrittäjyys ja musikaalisuus

- kaikki kirjoitukset tullaan laatimaan sekä suomeksi että ruotsiksi, jotta myös ruotsalaiset ja norjalaiset saisivat kirjasta jotain irti. Asuuhan suuri osa sukumme henkilöistä Ruotsissa ja Norjassa.

On tärkeää, että saisin mahdollisimman monen sukumme henkilön sähköpostiosoitteen, jotta voisin välittää perhetietojen täydennyspyyntöjä.

Koska kirjan valmistelu tulee sitomaan matkan varrella myös taloudellisia resursseja, niin on toivottavaa, että kukin huolehtisi jäsenmaksunsa ajan tasalle ja myös uudet jäsenet ovat tervetulleita. Jäsenmaksuasiasta löytyy tarkempaa tietoa www.enbuske.eu -sivuilta ja sieltä löytyy myös kassöörimme Päivi Enbusken yhteystiedot, jos haluaa tarkistaa maksutilanteen. 

Tulen aika-ajoin antamaan tietoa kirjan valmistelun etenemisestä.

Meille on odotettavissa mielenkiintoista puuhastelua syksyn ja talven aikana.

Pidetään yhteyttä

tv. puheenjohtaja Väinö   

 

Tilannetta 27.5.2017

Syksy ja talvi on tehty lujasti töitä ja kirjan valmistuminen etenee hyvää vauhtia. Tällä hetkellä on valmiina liki 2500 perhetaulua. Muutamia kirjoituksiakin on saatu valmiiksi ja kuvakokoelmaan on tullut mielenkiintoisia kuvia. Mikäli perhetaulujen määrä pysyy noin 2800:ssa, niin aineisto mahtuu vielä yhteen kirjaan. Joka tapauksessa jo nykyisellä aineistolla kirjasta tulisi noin 800 sivuinen. Vinkkiä kirjoitusaiheista otan mielelläni vastaan. Samoin kuvia voitte edelleenkin toimittaa minulle. Skannaan ne ja palautan sitten takaisin.

Lähikuukaudet tuonne syyskuun lopulle tulevat olemaan hiljaisempaa aikaa kirjan kokoamisessa. Kesällä on muutakin puuhastelua, niin ettei aika riitä kaikkeen. Mikäli teillä on vielä palauttamatta ja päivittämätttä toimittamiani perhelistoja, niin ne kannattaa tehdä hyvissä ajoin, mikäli haluatte ne julkaistavan. Jossakin vaiheessa vuoden lopulla tulemme lopettamaan laajojen päivitysten tekemisen. Vain uudet lapset, avioliitot (+erot) sekä kuolemantapaukset päivitetään vielä alkuvuoden aikana. 

Väinö Henrik 

Tilanne 24.10.2017

Perhetaulujen määrä on nyt noin 2600. perhetietojan päivityksiä tehdäämn vielä joulu-tammikuulle asti. Tämän jälkeen keskitytään kirjoitusten laatimiseen ja kuvien sijoittamiseen kirjoitusten yhteyteen.  Kuvia on toimitettu hyvin - kiitos Norjan sukulaisten. Myös joitakin kirjoituksia on jo valmiina ja uusia aiheita on sovittu. Kaikki matweriaali kirjaa varten pitää olla valmiina kustantajalla toukokuun lopussa.

 

Kustantajan - Väyläkirjat - on sovittu, että kirjasta tulee kaksi osainen. Varsinainen sukukirja tulee olemaan noin 850 sivuinen ja se sisältää kirjoitukset, kuvat sekä perhetaulut. Toinen osa käsittää noin 100 sivuisen henkilöhakemiston. Näin massiivisen kokonaisuuden hinta ostajalle on vain 45 euroa. Kirjoja voi jo nyt varata ja vaikka maksaakin ennakkoon Enbusken sukuseuran tilille Osuuspankkiin nr FI 15 5643 0920 0279 03. Maksaessanne laittakaa selkeästi maksajan/tilaajan tiedot sekä kappalemäärä. Kirjat on luvatt Pelloon jo perjantaiksi 27.7., jolloin perjantai-iltana ilmoittatuneet voivat jo ostaa niitä.